четвртак, 16. април 2015.

Састанак омладине СПС Рашка: Шанса за запослење младих

Дана 16.04. 2015. године одржан је састанак Омладине Социјалистичке партије Србије Рашка. Теме сасатнака су биле у складу са приоритетима и циљевима према којима омладина Социјалистичке партије Србије дела.

Као приоритетно питање и актуелна вест, данашњег састанка било је обавештавање омладине о актуелном пројекту локалне Канцеларије за младе Рашка који је подржан и усвојен од стране Министарства омладине и спорта, а који ће подржати и општина Рашка.

Канцеларија за младе Рашка добила је средства за пројекат "Научи занат и запосли се" у вредности од четири милиона динара за реализацију обуке за 29 вариоца почетника, који ће након обуке за исти, добити посао у две локалне фирме на територији општине Рашка. Општина Рашка је издвојила 500.000,00 динара те је укупан износ средстава за реализацију пројекта 4.403.920,00 динара. За обуку се могу пријавити незапослени млади узраста од 18 до 30 година.

Генерални секретар Социјалистичке партије Србије ОО Рашка, Ненад Остраћанин је у свом обраћању присутнима позвао све младе који поседују афинитете ка тематици пројекта да се пријаве и тако стекну искуство и потенцијалну шансу за запослење што би омогућило бољи квалитет живота наше омладине, а такође и смањило стопу незапослености. Сви заинтересовани омладинци могу се пријавити у Канцеларији за младе а такође и у Канцеларији за локални економски развој.

Други део састанка састојао се у изношењу предлога за креирање будућих акција/манифестација, које би према речима председника Социјалистичке омладине Рашка, Душана Дугалића допринеле већој кохезивности омладине СПС Рашка. Као и увек када су у питању наши омладинци, чуло се доста креaтивних идеја.

Рашчански социјалисти ће у великом броју узети учешће у акцији чишћења града и околине планираној за 25. април.

Састанку су присуствовали и председник ОО СПС Рашка, др Бојан Миловановић као и потпредседник Мирко Пузовић који су поздравили присутне омладинце. Др Бојан Миловановић је изразио велико задовољство што присуствује састанку омладине. Присутним омладинцима је исказао пуно поштовање, и нагласио да су млади снага будућности, јер су млади заправо будућност.

Састанку је поред старијих представника ОО СПС Рашка, присуствовало више од 40 омладинаца.