субота, 20. фебруар 2016.

ПУПС престао да постоји

Неко би рекао да је вест из овог наслова дезинформација или "новинарска патка", али они упућенији у политичка дешавања више од 20 година у Србији врло добро знају да је ово чињеница.


Наиме, Јован Кркобабић, као оснивач Партије уједињених пензионера Србије, политиком сe бавио од своје ране младости поставши члан Комунистичке партије Југославије — Савеза комуниста Југославије. Као такав, прекаљени комуниста, маја 2005. године основао је Партију уједињених пензионера Србије. Сличан пут од Савеза комуниста преко синдикалних покрета до ПУПС-а прешао је и Момо Чолаковић, потпредседник и оснивач ПУПС-а. Сви чланови ПУПС-а, сви наши дедови, очеви, мајке, сви они су прешли сличан пут као и поменута господа. 

Због своје животне идеологије чланови ПУПС-а су своју политику пропагирали кроз Социјалистичку партију Србије и у сарадњи са њом, као борцем за социјалну правду и демократски социјализам. Изласком из коалиције са социјалистима ПУПС-а је изгубио лични идентитет и за своје чланове престао да постоји. 

Ти ПУПС-ови чланови су били и биће гласачи СПС-а. Они другачије не могу и неће да размишљају. Њихове вође имају своју математику која им можда на кратко осигурава фотеље, али та математика брише ПУПС са политичке сцене Србије.

Наши пензионери немају разлога за бригу. Социјалистичка партија Србије остаје, као њихова идеолошка база, заступник њихових интереса.

МИЛУТИН МРКОЊИЋ

Ја преузимам бригу о пензионерима


Почасни председник СПС Милутин Мркоњић у свом стилу је прокоментарисао одлуку ПУПС и пожелео им срећу на политичкој сцени.
- Мојим друговима, ако су тако одлучили, желим срећан пут. Мени је жао што се то тако десило. Ево, ја ћу као пензионер да преузмем бригу о пензионерима сад кад је ПУПС отишао. Они су увек били наши чланови - поручио је он.